Nieuws

SMP CONGRES 2023

Het SMP Congres 2023 gaf veel energie en ook veel om over na te denken!

De doelgroep SMP heeft wederom een mooi congres achter de rug. Een mooie en divers samengestelde groep mensen uit alle hoeken van Nederland en vanuit allerlei soorten verenigingen kwam bijelkaar in het hotel Van der Valk in Eemnes om naar elkaar te luisteren en met elkaar en experts in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen die spelen in de sector met name Mars en Show. De twee Technische Commissies (Mars en die van Show) zijn erg actief en altijd op zoek naar interessante gespreksonderwerpen voor de parallelsessies en dat was ook deze keer weer het geval. Veel kennissessies waren gepland en de gesprekken waren dan ook goed inhoudelijk van aard. Ook de bestuursessies werden goed bezocht en er is weer inspiratie opgedaan.

Bijzonder was de presentatie van My Music My Breath die o.a. instrumenten ontwikkelen voor mensen met een beperking en lieten daarmee zien dat er echt geen enkele reden is om mensen met fysieke beperking buiten te sluiten. Erg druk bezocht wat het JeugdKorpsenCongres dat onderdeel van dit congres uitmaakte. Allerlei onderwerpen die spelen bij zowel bestuurders als kader van jeugdkorpsen kwamen voorbij en er werd gepleit voor meer samenwerking op landelijk niveau met ondersteuning vanuit de KNMO en de doelgroep SMP specifiek voor jeugdkorpsen uit de sector Mars en Show. Iets waar het kernteam van de doelgroep over kan nadenken. En over nadenken gesproken…het Lagerhuis had weer triggerende stellingen waarover nog lang werd nagepraat na afloop op de netwerkborrel.

Wederom een geslaagd congres dat als doel heeft de mensen binnen de sector met elkaar in gesprek te brengen met als middel, inhoudelijke onderwerpen en een tijd en plaats waar ze gratis naar toe kunnen. Het SMP Congres 2024 is op zaterdag 9 november 2024 dus zet die alvast maar in de agenda!

De presentaties zijn binnenkort te downloaden via de webstite van de doelgroep SMP www.smp-nederland.nl

Deel dit bericht