Nieuws

NK MARS – SHOW 15 JUNI 2024

NK Mars en Show op zaterdag 15 juni in Hasselt (Ov) ook open voor festivaldeelnemers

Op zaterdag 15 juni staat het NK Mars en Show voor de Championship- en Starklasse op de agenda.

Dit NK vindt plaats op het terrein van Voetbalvereniging Olympia in sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt (Ov). Dit is de tweede keer dat het NK in Hasselt plaatsvindt na het succesvol verlopen evenement vorig jaar en inmiddels de eerste deelnemers zich al hebben aangemeld en ingeschreven.

Toch is het evenement dit jaar iets anders dan vorig jaar omdat nu de mogelijkheid bestaat om op het onderdeel Mars deel te nemen als festivaldeelnemer.

Bij festivaldeelname is het wedstrijdreglement en dus ook de jurering gelijk aan het Nationaal Reglement Mars 2024. Er zijn natuurlijk wel verschillen maar die hebben niet zozeer te maken met het optreden zelf, maar meer met de beoordeling en klassering.

De festivaldeelnemer wordt eveneens beoordeeld op de onderdelen Music Performance, Music Ensemble en Visual Performance. Deze juryleden geven opbouwend commentaar en een beoordeling zonder punten; er is dus geen klassering. Ook zal er geen mogelijkheid zijn voor een nabespreking met de juryleden.

Door de opbouwende commentaren en beoordeling van de jury kan de vereniging op basis hiervan verder kan bouwen aan het product op dit onderdeel.

Voor deelname aan het NK kan worden ingeschreven voor de onderdelen Mars, Show of beide

in de Championshipsklasse of de Starklasse conform het Nationaal reglement Mars 2024 zoals vermeld op de site  www.smp-nederland.nl/reglementen   alsmede het aanvullend organisatiereglement NK Mars Show 2024.

Inschrijven kan via de website www.smp-nederland.nl/agenda/nk-mars-en-show-2023

Als festivaldeelnemer kan alleen worden deelgenomen aan het onderdeel Mars in de  Championshipsklasse of de Starklasse conform het Nationaal reglement Mars 2024 en het Nationaal Reglement Show 2023 zoals vermeld op de site  www.smp-nederland.nl/reglementen   alsmede het aanvullend organisatiereglement NK Mars Show 2024.

Voor deelname en aanmelden als festivaldeelnemer verzoeken wij u een email te zenden aan info@smp-nederland.nl waarna wij nader contact met u zullen opnemen.

Meer informatie over reeds aangemelde deelnemende verenigingen en andere gegevens volgt binnenkort via onze website en andere kanalen zoals Facebook, Klankwijzer, Korpsmuziek en de site van CGN.

Bij deelname, dienen uiterlijk  10 mei alle benodigde documenten en het inschrijfgeld in ons bezit te zijn. Na ontvangst van hiervan sturen wij u verdere informatie toe.

Een bijkomstigheid is dat het NK Mars en Show op 15 juni as. samen valt met de “Dweildag Hasselt”, een festival voor dweilbands en blaaskapellen in het centrum van Hasselt.

Hasselt is die dag dus geheel gevuld met muziek en een mars door het centrum van Hasselt in combinatie met de prestatie op het NK behoort wellicht tot de mogelijkheden.

Namens de doelgroep Show, Mars, Percussie

Met muzikale groet,

Lex Boon

Voorzitter doelgroep SMP/KNMO

Deel dit bericht