Nieuws

NK Mars en Show 15 juni Hasselt

15 juni was de Hanzestad Hasselt in de Kop van Overijssel een muzikale hotspot in Nederland. Niet alleen vond in het centrum van deze stad de jaarlijkse Dweildag en Streetparade 2024 plaats, het sportpark ‘Het Hoenbroeck’ bood plaats aan het Nederlands Kampioenschap Mars en Show voor de Starklasse en de Championshipklasse.
Voor de tweede keer in successie was Olympia 28 gastheer voor dit SMP evenement.

Bij het uitzetten van het marsparcours op het veld vielen er nog enkele lichte regenbuien maar toen om 13.25 uur de gastvrouw Grietina Nowee-Bouma iedereen welkom heette, was het droog en liet de zon zich af en toe zien.

Helaas kende deze editie van het NK slecht 4 deelnemers die verdeelt over 3 klassen de muzikale strijd met elkaar aangingen.
In eerste instantie betrad Pasveer als eerste deelnemer het veld in de categorie Mars Championshipklasse. Zij gingen de strijd om de titel op dit onderdeel aan met het Chr. Kamper Harmonie, Tamboer en Majorette korps AMDG. Voor ADMG uit Kampen was het de eerste keer dat zij uitkwamen in deze klasse op een NK.

In de categorie Mars Starklasse waren er ook twee deelnemers, te weten het Tamboerkorps St. Cecilia uit Zegge en het Slagwerkensemble SDG uit Ommen.
Ook hier was er een primeur. Het Slagwerkensemble SDG uit Ommen treedt doorgaans met veel succes op als concerterend slagwerk op podia en deed nu voor het eerst aan het NK mee als marcherende groep.

In de categorie Show Championshipklasse was alleen Pasveer aanwezig.

Hoewel het jammer is dat het NK 2024 slechts een paar deelnemers had, kunnen we evenement toch geslaagd noemen. De deelnemers hebben zich van hun beste kant laten zien en horen en zijn voorzien van goede en opbouwende feedback en tips van de juryleden waarmee ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Een groot compliment aan de deelnemers is zeker op zijn plaats; zij hebben de moeite genomen om zich goed voor te bereiden op een evenement als dit en zijn niet bang om hun product te laten beoordelen en becommentariëren. Wij hebben kunnen zien dat de deelnemers, naast de leerpunten die zij hebben meegekregen, een leuke en gezellige middag met elkaar hebben gehad waarbij de gekregen punten voor sommige een reden waren om een feestje te bouwen na afloop.

Als we 1 minpuntje moeten noemen met betrekking tot dit NK Mars en Show 2024 dan is het de zware regenbui die losbrak precies tijdens de prijsuitreiking.
Gelukkig bleven alle deelnemers professioneel optreden; alle deelnemers bleven op het veld staan en marcheerden in de stromende regen op eigen muziek gedisciplineerd het veld af.

Uitslagen:
Starklasse Mars
1. St. Cecilia Zegge, 85,625 ptn;
2. Slagwerkensemble SDG Ommen, 83,75 ptn.

Championshipklasse Mars
1. Pasveer Leeuwarden, 87,688 ptn:
2. Christelijk Kamper Harmonie-, Tamboer, en Majorettekorps AMDG, 74,375 ptn.

Championshipklasse Show
1. Pasveer Leeuwarden, 84,667 ptn.

Voor meer foto’s: https://photos.app.goo.gl/uPD2jF1DziBvYwMd8

Deel dit bericht