We zijn gestart…HOERA .... en hoe nu verder?

Het gaat best goed met de interesse in het inclusief maken van de nederlandse muziek- en dansverenigingen. We zitten op zo’n 30 verenigingen die hiermee bezig zijn. Het onderdeel Slag timmert goed aan de weg en vele enthousiaste verhalen zijn er op social media te lezen over optredens, nominaties en speciale vermeldingen binnen de gemeente. Het wordt ook breed gedragen, van mars- en showbands tot en met harmonie, fanfare en brassbands.

 

De meeste van deze groepen zijn gestart en lekker bezig. Het opstarten is best een traject en bij de start is er veel energie. De voorbeelden zijn geweldig om te zien en de verhalen inspirerend om naar te luisteren. Maar hoe ga je de groep verder brengen? Die vraag begint nu te komen. De meeste groepen zijn nog bezig met het verkennen van elkaar..wat kan er wel en niet en hoe pak je de zaken aan…maar er komt een moment dat de vraag komt….en hoe nu verder. Is er lesmateriaal, hoe zet je de volgende stap? Op het congres Show Mars en Percussie zullen Alex Hanssen en Ferdi van Maanen in een interactieve workshop, meenemen hoe zijn die volgende stap aan het zetten zijn. Dit allemaal in het kader van kennisdelen en ervaringen uitwisselen zodat we verder komen. Deze sessie is natuurlijk voor iedereen die betrokken is bij een inclusieve vereniging of daarmee bezig zijn maar ook als je gewoon wilt weten wat het betekent om dit te gaan doen. Naast Alex en Ferdi is projectleider Jelle Roeper aanwezig om met jou dat gesprek te voeren en al je vragen te beantwoorden.