Twee mooie verhalen van de jeugd

De corona heeft er bij veel muziekverenigingen ingeslagen als een bom dus ook bij de jeugdafdelingen in de Mars- en showsector. Zelfs de meest succesvolle jeugdafdelingen hebben eronder geleden. Toch hebben we direct na corona hele bijzondere optredens gezien in het land waaruit blijkt dat corona zeker heeft toegeslagen maar blijkbaar waren ze veerkrachtig genoeg om snel de zaken op de rit te zetten en te verschijnen. 

 

Op het Congres Show, Mars en Percussie zullen twee verenigingen hun verhaal doen…en het zijn twee heel verschillende verhalen. Jong Pasveer uit Leeuwarden zagen we ineens in een online competitie met een slagwerkprogramma en een jaar erna zagen we ze op het NK show voor de jeugd en in de juniorklasse op het WMC. Wat hebben zij gedaan tijdens Corona en wat hebben ze geleerd? Waarom wilden ze op het WMC en het NK Jeugd staan? Een heel ander verhaal komt van Jong Beatrix’ uit Hilversum. We zagen ze met een hele beperkte bezetting tijdens het indoor circuit bij CGN in februari en maart en ook op het NK Jeugd. Waar andere verenigingen met een grotere bezetting afzegden, stonden zij er fier op de grasmat en speelden met veel verve hun programma. Wat heeft hun bewogen om dit zo aan te pakken en hoe kijken zij naar de toekomst? Dit zijn twee leerzame maar ook hele mooie verhalen over doorzettingsvermogen en visie die gedeeld gaan worden op de sessie voor jeugdkorpsen tijdens het congres.

 

 

Deze sessie moet je bijwonen als je betrokken bent als instructie, bestuur of commissielid van een jeugdkorps. Maar ook is dit het moment om te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen die met dezelfde passie zich inzetten voor de jeugdkorpsen en dus de toekomst van onze mooie sector. Schrijf je vandaag nog in!