Traditoneel Trommelen….Hip of Hopeloos….Belegen of Buitenkans?

Op zaterdag 26 november a.s. zal Peter Vulperhorst tijdens het SMP congres tijdens één van de parallelsessies een workshop of beter gezegd presentatie geven over Traditioneel Trommelen. De mogelijkheden en uitdagingen binnen de mars- en show sector met als thema “Hip of Hopeloos, Belegen of Buitenkans?” 

 

Peter zegt daar zelf over: “iedereen zal absoluut de pijnlijke reclames op TV herinneren waarbij de “Drumbands” zo heerlijk beschamend stoffig en oubollig worden neergezet. Daar ga je met je mooie hobby. Ontelbare uren zo hard gewerkt om een mooi product neer te zetten waar we zo trots op zijn. Dat beeld heeft het kennelijk nou eenmaal. Of is dat juist wat men graag ziet? En is dat terecht? Heeft traditioneel trommelen binnen de muziekvereniging dan nog wel kansen? Daar kan ik heel kort in zijn, Ja absoluut!”

 

Traditioneel trommelen komt weer helemaal terug! Op het laatstgehouden WMC waren daarvan een paar hele mooie en goede voorbeelden hoe mooi traditioneel trommelen kan zijn! Wat kun je doen om het magere imago te verbeteren? Een mooi onderwerp om eens dieper in te duiken. Laat je verrassen met tips & tricks. Zowel visueel als muzikaal!!

 

 

Iedere slagwerkinstructeur, slagwerker en geinteresseerden in de mars- en showsector zal deze presentatie zeker willen bijwonen. Peter staat al jaren aan de top van het slagwerkcircuit zowel als artiest, docent, arrangeur, clinician en jurylid. Wie kent niet de typische slagwerkarrangementen die hij jarenlang voor het Pasveerkorps schreef, zijn werk met de formatie Traditional Collective en zijn scherpe inhoudelijke commentaren als WMC-jurylid? 

 

Deze sessie is een van de vele sessies die te volgen zijn op het Nationaal Congres Mars, Show en Percussie op zaterdag 26 november 2022 te Eemnes.

 

Het congres is gratis te bezoeken. Wel vraagt de organisatie je in te schrijven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0