Van papieren reglement naar een Keizerlijke overwinning (vervolg)

 

Op het WMC verraste de Marchingband van de Christelijke Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk uit Katwijk, vriend en vijand met haar interpretatie van het Marsreglement vertaald naar hun product The Imperial Seahawk. Het was alweer even geleden dat we vernieuwing zagen in deze wedstrijdvorm en met name het publiek heeft genoten van de vele afwisselende marsoptredens tijdens het WMC. Duidelijk werd dat er door bepaalde verenigingen een andere manier van benadering van de Marswedstrijd ten toon werd gespreid. 

Marschoreograaf Eduard Veldkamp neemt tijdens deze sessie iedereen mee in het proces van de totstandkoming van The Imperial Seahawk.  Vanaf hun interpretatie van het marsreglement tot en met de keuze voor het concept en de uitwerking ervan. Wat heeft DVS doen besluiten ook een conceptmatige benadering te nemen voor hun mars dat door de jury werd beloond met de titel WMC Wereldkampioen Mars in de Championshipdivision en een minutenlang durende staande ovatie van het publiek? 

 

In het Nationaal Marsreglement dat in 2018 van kracht werd zijn er, op basis van de commentaren en evaluaties vanuit het werkveld, vele veranderingen doorgevoerd. Met name de meeste beperkingen en verplichtingen zijn er uit gehaald met als doel enerzijds het instructieteam zoveel mogelijk vrijheid te geven en anderzijds het voor het publiek een zo aantrekkelijk en afwisselend programma te kunnen voorschotelen. Helaas is het door Corona voor vereniging nauwelijks mogelijk geweest dit tijdens een wedstrijd te ervaren waardoor het leek dat tijdens het WMC de marswedstrijd ineens er een heel nieuw reglement was terwijl dit al mogelijk was sinds 2018. 

 

 

Deze sessie is een van de vele sessies die te volgen zijn op het Nationaal Congres Mars, Show en Percussie op zaterdag 26 november 2022 te Eemnes.