Deelnemers NK mars en Show Jeugd 2022

Dit overzicht is mogelijk (nog) niet compleet.


Jong Jubal - Dordrecht

Jong Jubal drum & bugle corps, hét jeugdkorps uit Dordrecht! Jong Jubal is een grote groep enthousiaste kinderen die met muziek en dans samen een spectaculaire show maakt! Het korps bestaat uit blaasinstrumenten, drums, en dansers. De shows gaan over spannende avonturen waar kinderen enthousiast van worden, zo gingen vorige shows over Formule 1 racen, ninja vechten, een oosterse schat, en piraten. Wist je dat Jong Jubal al 90 jaar bestaat? Dit jaar wordt gewerkt aan een nieuw programma, ‘The Game’. In deze show kun je muziek en effecten uit beroemde games herkennen! Jong Jubal treedt op in shows, parades, en concerten voor publiek in binnen- en buitenland. Het allerspannendste zijn natuurlijk wedstrijden, waarin Jong Jubal al heel vaak kampioen geworden is! Jong Advendo - Sneek

De jeugdshowband van Advendo is opgericht in 1956 en heeft in haar inmiddels 66 jarige bestaan een grote naam heeft opgebouwd. Met  de volwassen shows die zij brengen op taptoes hebben ze veel succes, daarnaast  weten de jonge muzikanten en showgirls bij o.a. corso’s en streetparades het publiek uitstekend te vermaken met hun verrassende muziek en showelementen. Tezamen presteren zie ieder jaar op hoog niveau.

De jonge muzikanten van Advendo brengen ieder jaar een geheel nieuwe show.  Er wordt, zoals een jeugdband betaamt, vooral eigentijdse en herkenbare muziek gespeeld, muziek die zich prima laat vertalen naar een drum- en showfanfare show met vernieuwende elementen.

De band is evenals Drum- en Showfanfare Advendo altijd gekleed in het zwart/wit. De totale groep inclusief showgirls bestaat uit ongeveer 52  jongens en meisjes en staat onder leiding van tamboermaître Thomas Brouwer.Jeugdshowband Irene - Ede

Jeugdshowband Irene bestaat uit een enthousiaste groep jonge muzikanten tussen de 9 en 15 jaar. De band is onderdeel van Showkorpsen Irene uit het Gelderse Ede. Daarnaast telt de vereniging Music Kids, showband en dweilorkest Iren3. De missie van Showkorpsen Irene Ede is om met veel plezier samen het publiek te verrassen en te vermaken.

Na twee jaren vrijwel zonder optredens, zijn ze blij en vol enthousiasme om weer volop aan de slag te kunnen. Vandaag treedt Jeugdshowband Irene voor u op met de nieuwe show ‘Heart beat’. Daarin kunt u genieten van herkenbare muziek en fraaie figuren. Spanning, trots en stoere klanken wisselen elkaar af. Laat u meeslepen door de hartverwarmende show ‘Heart beat’ onder leiding van maïtre Jasmijn Hartland.Jong Pasveer - Leeuwarden

Eindelijk mogen ze weer los! De zeer jonge groep van Jong Pasveer heeft enorm hard gewerkt aan hun compleet nieuwe show. De laatste jaren waren voor deze jonge mensen, maar voor eigenlijk voor iedereen natuurlijk, een letterlijke achtbaan. De hobby waar ze zich met hart en ziel voor inzetten, konden ze maar beperkt of soms niet eens uitoefenen. Maar daardoor hebben ze zich niet uit het veld laten slaan en hebben ontzettend hard gewerkt om weer iets geweldig met elkaar te maken!

 

De titel van deze nieuwe, spectaculaire, show is: 

Niet alleen door alles wat er in de laatste jaren gebeurd is, maar ook omdat we (net als in een achtbaan) het publiek in duizelingwekkende snelheid zullen meenemen in alle onderdelen waar deze jonge muzikanten in uitblinken.